BySilke

Get over your hill and see what you find there.

  • Blog
    • Fotografie
    • Fotoweek
    • Persoonlijk
    • Reizen
    • Recepten
    • Review
    • Schrijfsels
  • Fotografie
    • Info
    • Foto’s
  • BySilke
    • Over mij
    • Disclaimer
  • Contact

Recept | Krokante citroentaart

Recepten

BySilke Krokante Citroentaart

 Een van de dingen die op mijn To Do-lijstje stonden voor deze vakantie, was om nog eens iets te bakken. Maaltijden koken doe ik eigenlijk helemaal niet graag, geef mij maar desserts om ineen te knutselen! Taarten of andere zaken vind ik veel leuker om te maken -en stiekem ook veel lekkerder-. Een jaar geleden deelde ik al eens een recept van appelcrumble -wat ik nu eigenlijk ook wel nog eens wil gaan maken- en om een beetje in het fruitgenre te blijven, heb ik vandaag voor u: krokante citroentaart! Naar een recept uit het ‘Thuis gebakken’-boek van de Colruyt, waarin 98 recepten staan. Met mijn fototoestel in de aanslag en de decoratiehulp van mijn mama, stond ik dus zaterdagnamiddag in de keuken nadat ik het recept deze week al zelf eens probeerde. Het werd een race tegen de tijd om genoeg licht te vinden voor de foto’s, maar uiteindelijk is het toch gelukt!

Krokante citroentaart BySilke

Ingrediënten:

– 1 biologische citroen

– nog 2 (ook liefst biologisch natuurlijk ;)) citroenen/limoenen

– 125g boter

– 2 eieren 

– 340g gecondenseerde, gesuikerde melk

– 125g speculaas

– 125g petit-beurrekoekjes (of picknickjes/nicnacs)

– 25g (riet)suiker

– 1/2e koffielepel baksoda

 

Citroenen

Citroenen

nic nac

Zoals je ziet, maakten wij de taart met picknickjes/nicnacs, gezien we er nog veel te veel over hadden van de Sinterklaasperiode ;)

Speculoos

Stap 1: verkruimel de speculoos en de koekjes. Het beste is om eerst de speculoos te verkruimelen in een plastic zakje en met behulp van een deegrol. De nicnacjes zijn wat harder om te verkruimelen, maar zoals je straks kan zien aan de foto’s, waren dat bij ons ook nog grote stukjes. En dat was helemaal geen probleem! Dus heel secuur hoeft het niet te zijn.

Stap 2: laat de boter smelten in een pannetje op het vuur.

Citroenen

Limoen

Zeste

Stap 3: Rasp de schil van de biologische citroen (en eventueel ook van de overige limoenen/citroenen indien die biologisch zijn om nadien je taart mee af te werken) en hou deze apart.

Stap 4: Pers het sap uit de drie citroenen/limoenen.

Stap 5: Meng de koekjes en speculoos met de gesmolten boter en giet deze in een bakvorm (doorsnede ongeveer 24cm: hoe groter, hoe platter je taart zal zijn. Zoals je kon zien in mijn week in foto’s was onze eerste versie op woensdag heel plat!)

Stap 6: druk de koekjes goed aan en zet de bakvorm minstens 20 minuten in de koelkast. Ondertussen kan je het vervolg maken!

Stap 7: Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 8: Giet al de rest bij elkaar: de eieren met de gecondenseerde melk (zoals je kon zien bij de ingrediëntenlijst is dit gewoon een blikje, maar wij kochten nog een extra tube omdat een blikje te weinig was), het citroensap, de zeste (= de geraspte schil), de baksoda en de suiker. Meng goed en giet het over de koekjesbodem. 

Stap 9: Bak de taart 15 minuten in de oven (180 graden).

Stap 10: Laat afkoelen en stop ten minste 1u in de koelkast. 

Stap 11: Eet & Geniet!

BySilke Krokante citroentaart

BySilke Krokante citroentaart

Even nog een shoutout naar mijn mama en haar voorliefde voor mooie bordjes ;)

Liefs,

Silke

PS: Mocht je deze krokante citroentaart ook eens proberen, stuur me dan zeker een foto! :)

Dit delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

You may also like

  • Lichtpuntjes #192 | Voorstellingen, pannenkoeken en confetti
  • Lichtpuntjes #191 |  Decor-opbouw & première!
  • Terras in palletten
    Ons pallet-terras is klaar!

24 Comments

Comments

  1. Marcia says

    26 januari 2016 at 09:35

    Super mooie foto’s Silke! En het ziet eruit als een heerlijke taart :D ik ga dit recept ook eens proberen!
    Marcia onlangs geplaatst…Delirium Stories: Leer de personages uit Delirium nog beter kennen!My Profile

    Beantwoorden
    • BySilke says

      31 januari 2016 at 15:46

      Aaah super!

      Beantwoorden
  2. Dalinka says

    26 januari 2016 at 11:35

    Lijkt me heerlijk en helemaal niet moeilijk om te maken. Dit recept ga ik bewaren.
    Mooie foto’s heb je trouwens gemaakt. En wat een geweldig leuke citruspers zeg! Ik vind hem echt te schattig!?
    Dalinka onlangs geplaatst…Happy Week 22 | Rijles, cavia’s en cadeautjesMy Profile

    Beantwoorden
    • BySilke says

      31 januari 2016 at 15:47

      Nee inderdaad, want zo goed ben ik nu ook niet in de keuken ;) Dankjewel!

      Beantwoorden
  3. Ysanne says

    26 januari 2016 at 12:22

    Oh dit ziet er zoooo goed uit. Geef.
    Ysanne onlangs geplaatst…OVERVIEW | WINTERSPORT FLAINEMy Profile

    Beantwoorden
  4. Hilde says

    26 januari 2016 at 13:18

    Prachtige foto’s! :) En die taart lijkt me echt heel erg lekker! <3 Ik heb zelf al eens een citroentaart met gecondenseerde melk gemaakt maar daarvan was de bodem niet super crunchy, dus ik ga binnenkort maar eens jouw recept proberen! :)
    Hilde onlangs geplaatst…Het 1000 vragen boekje – Flow Magazine #2My Profile

    Beantwoorden
    • BySilke says

      31 januari 2016 at 15:51

      Het is ook niet enorm crunchy hoor, maar wel als je wat grotere brokjes gebruikt!

      Beantwoorden
  5. Janne says

    26 januari 2016 at 13:51

    Lijkt me lekker dit! Heb nog nooit zelf citroentaart gemaakt :)

    Beantwoorden
    • BySilke says

      31 januari 2016 at 15:51

      Doen! :)

      Beantwoorden
  6. Nathalie says

    26 januari 2016 at 14:57

    ohh dat ziet er zeker lekker uit!
    Nathalie onlangs geplaatst…Quote of the week #41My Profile

    Beantwoorden
  7. Sabine says

    26 januari 2016 at 15:00

    Wat superlekker! Helaas hebben wij geen spekulaas en die koekjes…
    Sabine onlangs geplaatst…Vrijheid blijheid? Niet voor een Colombiaan. Lees hier: het grote visum-verhaalMy Profile

    Beantwoorden
    • BySilke says

      31 januari 2016 at 15:52

      Oh :(

      Beantwoorden
  8. Inne says

    26 januari 2016 at 19:40

    Ik ga het recept zeker eens gebruiken! Echt geweeeeeldig mooie foto’s, ik krijg al meteen honger! X
    Inne onlangs geplaatst…10 adembenemende vlechten | PINTERESTMy Profile

    Beantwoorden
    • BySilke says

      31 januari 2016 at 15:52

      Dankjewel! :D

      Beantwoorden
  9. Petra says

    26 januari 2016 at 19:46

    Terwijl ik dit zit te lezen en te bekijken, loopt het water mij in de mond zo lekker klinkt het en ziet het er uit….dit is best wel te bakken voor minder bekwame baksters als ik zelf ben volgens mij…
    Petra onlangs geplaatst…Monday manicure. Royal Blue…My Profile

    Beantwoorden
    • BySilke says

      31 januari 2016 at 15:54

      Hihi, zeker weten ;)

      Beantwoorden
  10. Sylvia says

    26 januari 2016 at 21:38

    Dat klinkt goed! Crunchy en fris, eentje om te onthouden :)

    Beantwoorden
  11. Sandra says

    27 januari 2016 at 00:35

    Ahhh wat ziet dit er toch heerlijk uit! Lijkt mij een lekker taartje. De bodem ziet er vooral ook zo lekker uit!
    Sandra onlangs geplaatst…Photo Diary #44 | Een paar sneeuwvlokjes, Brugge & RotterdamMy Profile

    Beantwoorden
  12. Lizzy says

    27 januari 2016 at 09:59

    Dit ziet er zo lekker uit! :D Ik hou van krokant, en citroen vind ik ook lekker! :) De ingrediënten zijn echt heerlijk haha! Ik ben benieuwd naar de bite! Leuk dat je dit recept deelt! :)

    Beantwoorden
    • BySilke says

      31 januari 2016 at 15:56

      Haha dankje :D De recepten op zich zijn inderdaad ook al jummie ;)

      Beantwoorden
  13. Bodi Féline says

    27 januari 2016 at 12:54

    Ziet er erg lekker uit!

    Beantwoorden
  14. LOUISE - LOUVETTE says

    27 januari 2016 at 15:04

    Oh wat ziet het er heeeeel erg lekker uit!!
    LOUISE – LOUVETTE onlangs geplaatst…Ik probeerde iets uitMy Profile

    Beantwoorden
  15. heidi says

    29 januari 2016 at 21:13

    Mmm lekker

    Beantwoorden
  16. Myrthe says

    30 januari 2016 at 12:17

    Ziet er heerlijk uit! En wat heb je het mooi gefotografeerd!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meet Silke

Silke De Praitere

Op dit stukje internet vind je de schrijfsels van een West-Vlaamse Gentenaar uit ’95 met een passie voor de wereldbol, Crossfit, theater en desserts (behalve rijstpap). In het dagelijkse leven houd ik me bezig met contentcreatie & recruiting. Daarnaast ben ik ook fotograaf in bijberoep en heb ik nog duizend-en-een andere interesses. Je zal op mijn blog dus een beetje vanalles terugvinden. Happy reading!

>> Meer over mij

Sociale media

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
Follow

Zoeken

Abonneer je op mijn blog!

Krijg een e-mail telkens als ik een nieuwe blogpost online plaats.

Voeg je bij 304 andere abonnees

Categorieën

Archief

Hé jij daar! Ik gebruik cookies op mijn website & laat je dat bij deze graag weten. Door verder te surfen op mijn website, ga je hiermee akkoord. Cookiebeleid