BySilke

Get over your hill and see what you find there.

  • Blog
    • Fotografie
    • Fotoweek
    • Persoonlijk
    • Reizen
    • Recepten
    • Review
    • Schrijfsels
  • Fotografie
    • Info
    • Foto’s
  • BySilke
    • Over mij
    • Disclaimer
  • Contact

Recept | Krokante havermoutpizza

Recepten

havermoutpizza

Deze week kwam mijn mama af met een ietwat vreemd recept: een pizza waarbij de bodem bestaat uit havermout. Het klonk wat vreemd en ik was best nieuwsgierig naar de smaak ervan. Nu eet mijn jongste broer elke dag havermout, dus aan dat ingrediënt alvast geen gebrek. Bijgevolg had ik geen enkel excuus om die havermoutpizza effectief eens te proberen. Spoiler: het was lekker, anders had ik hier geen blogpost van gemaakt :) Dus, haal die havermout uit de kast (of koop gauw een zak, dat kost absoluut niet veel geld) en de toon is meteen gezet! 

Ingrediënten (voor 1 pizza)

– 2 eieren

– 150g havermout

– 3 eetlepels olijfolie

– wat tomatenpuree/ketchup

– zoveel kruiden als je wil (provençaalse kruiden, tijm, oregano, rozemarijn,…)

– alles wat je erop wil gooien (hier: gerookte zalm, tomaatjes, courgette, gele en puntpaprika, mozarella)

Opmerking: het recept/de pizza zou voor 2 personen moeten zijn, maar dan moet je hem wel rijkelijk beleggen als je nadien geen honger meer wil hebben.

Havermoutpizza

Havermoutpizza

STAP 1: klop de eieren los en meng ze met de havermout en de drie eetlepels olijfolie. 

Havermoutpizza

STAP 2: en meteen het meeste prutswerk van het hele recept: het deeg verdelen over een pizzavorm/bakplaat (waarop je eerst bakpapier legt en wat olijfolie sprenkelt). Let op: de dikte van het deeg is aangeraden op max. 0.5 cm. De beste tip die ik kan geven om de pizzavorm te bedekken, is dat je eerst wat stukjes deeg in je hand moet nemen, waarop je ze samen duwt en op die manier je deeg in elkaar puzzelt (dankjewel moeder). Beetje bij beetje dus, dan gaat het heel wat vlotter!

STAP 3: Zet het deeg voor ongeveer 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Ondertussen kan je je groenten snijden!

Havermoutpizza

Havermoutpizza

STAP 4: Haal je deeg uit de oven en gooi er zoveel eten op als je maar wilt. Maar strijk er eerst even wat tomatenpuree of ketchup overheen!

Havermoutpizza

Wat deden wij op de pizza? Gerookte zalm, kleine tomaatjes, courgettes, gele en puntpaprika en mozarella! En een hoop kruiden :)

Havermoutpizza

STAP 5: Zet je afgewerkte pizza voor 12 à 15 minuten in de oven.

havermoutpizza

Havermoutpizza

STAP 6: Smakelijk! Ik vond ‘m alleszins voor herhaling vatbaar. Lekker krokant! Het is wel noodzakelijk dat je er genoeg groenten op legt, want als je enkel deeg eet is het volgens mij net iets te droog. Genoeg sappige dingen op gooien dus! :)

Liefs,

Silke

Wat is de meest vreemde pizza die je ooit al at?

 

 

 

Dit delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Google+ te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

You may also like

  • Afterwork Aalst
    Lichtpuntjes #144 | Bloesems, genieten van Gent & afterwork
  • Amsterdam citytrip
    Fotografie | Een zonnig weekendje Amsterdam
  • Recept | Krokante citroentaart

9 Reacties

Reacties

  1. Sandra zegt

    4 augustus 2016 op 08:40

    Diiiiit staat al zó lang op mijn kook-lijstje! Ahh, het lijkt mij heerlijk! Jouw foto’shebben er voor gezorgd dag ik nu met een super knorrende maag deze reactie typ, haha (echt waar!). Goede tip van dat je er genoeg sappige dingen op moet doen. Hmmm lekker veel groenten dus! Sla het receptje even op. Thanks moeder van Silke! :D
    Sandra onlangs geplaatst…10x ”Ja maar, HÓE dan?” situaties #2My Profile

    Beantwoorden
  2. Morgaine zegt

    4 augustus 2016 op 09:29

    De chocolade pizza met witte chocolade? hahahahaha Dit ziet er heel goed uit, maar nee, ik haal wel gewoon of maak het gewoon, ik ben niet zo van het prutsen ;-)

    X
    Morgaine onlangs geplaatst…Een VOG, wat is dat?My Profile

    Beantwoorden
  3. Marcia zegt

    4 augustus 2016 op 10:01

    Wat een bijzonder recept! Dankzij je mooie foto’s ziet het er heerlijk uit :D de raarste pizza die ik ooit at was een pizza met friet XD dat stond in Italië een keer op de kaart dus dat wilde ik proberen – absoluut geen aanrader haha
    Marcia onlangs geplaatst…The Mid-Year Book Freakout TagMy Profile

    Beantwoorden
  4. Britt • against the grain zegt

    4 augustus 2016 op 10:19

    Wow, hier zou ik nooit op zijn gekomen, haha. Ik weet niet, het lijkt me nog steeds zo gek om het zo te maken, maar ik kan het altijd wel eens proberen. ; )
    Britt • against the grain onlangs geplaatst…diary utrechtMy Profile

    Beantwoorden
  5. Stella zegt

    4 augustus 2016 op 11:03

    Oeee dit doet mij ZO denken aan de bloemkoolpizza die ik ooit eens maakte. Was een grote mislukking. Misschien ook omdat ik helemaal niet van bloemkool houd (hahaha), en omdat het helemaal niet knapperig werd! Dit daarentegen lijkt me dan wel weer een lekkere optie (: Of deze niet-zo-keukenprinses het ooit gaat proberen? Geen idee! Maaaar ik sla ‘m wel op! Knuffels!
    Stella onlangs geplaatst…Een lap tekst op een blablog – that’s me!My Profile

    Beantwoorden
  6. Jonna@Burgertrutjes zegt

    4 augustus 2016 op 14:55

    Wat een origineel recept!! Ga ik zeker een keer uitproberen.

    Beantwoorden
  7. Kirsty zegt

    4 augustus 2016 op 19:33

    Ziet er lekker uit zeg! Ik wil zelf ook nog wel pizza met een bijzondere bodem gaan proberen, heb dat nog nooit gedaan.

    Beantwoorden
  8. Mariëlle - ATB zegt

    6 augustus 2016 op 15:46

    Het ziet er super lekker uit! Ik ga hem snel eens proberen te maken.

    Beantwoorden
  9. Esmay zegt

    6 augustus 2016 op 23:52

    Wat een bijzonder recept! Ik krijg er spontaan zin in. Laatst at ik bij een vriendin een pizza met naanbrood als bodem. Dat vond ik ook wel heel speciaal.
    Esmay onlangs geplaatst…Terug van weg geweest!My Profile

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Wie ben ik?

Een kleine, maar fijne Belg uit ’95 met een groen hart, schrijft met veel plezier deze blog. BySilke bestaat uit een gezonde portie van mijn leven als West-Vlaming in Gent, fotografie, mijn reizen, m’n liefde voor leuke producten en andere leuke zaken die mijn pad kruisen.

>> Meer over mij

Sociale media

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • YouTube
Follow

Get over your hill and see what you find there. – Mumford & Sons

Zoeken

Abonneer je op mijn blog!

Krijg een e-mail telkens als ik een nieuwe blogpost online plaats.

Voeg je bij 358 andere abonnees

Categorieën

Instagram Slider

  • Looking forward to my first festival of 2018 this Sunday
  • Voor mij zon huisje op het water aub
  • Suddenly I walked around in an old blackandwhite movie
  • Lets take a dive    amsterdam iamsterdam igersamsterdam

Archief